vineri, 26 septembrie 2008

Pofticiosu'

True story
___________

O femeie (italianca) avea un sarpe. Stiam si ce natie de sarpe, da' am uitat (ca memoria mea incepe de la un timp sa retina din doi in doi). Asa cum oamenii mai zdraveni la cap au caini, pisici sau papagali, ea avea sarpele ei de companie:)

Il avea de cand era mic-mic, il privea ca pe un egal, nu era tinut in vreo cusca sau borcan. Ba mai mult, era liber sa circule peste tot prin casa si mai avea si privilegiul de a dormi cu ea in pat.
Cum era si firesc, sarpele incepuse sa creasca, sa ia proportii. Locuind doar ei in casa, sarpele isi tara matul ala de corp scarbos (am o repulsie definitiva pentru reptile) dupa curu' stapanei.
Astfel ca, aceasta observa la un moment dat, ca atunci cand mergea in baie, hop si sarpele dupa ea. Cand se pieptana in fata oglinzii, hop si el in spatele ei, unduindu-se. Cand facea mancare in bucatarie, hop si sarpele langa ea, studiind-o.

Crestea mandria in chieptul ei ca aluatul la caldura, de bucurie ca sarpele ei e cel mai destept, cel mai curios, cel mai dresat. Simtind nevoia sa constate si vreun serpolog-sef cat e de tare animalutul ei, suna la un centru de profil si ii descrie individului de la celalalt capat al firului ce minunatii face.

Raspunsul individului a fost sec:
- Doamna, nu este nici un mister la mijloc. Ajuns la maturitate, sarpele dumneavoastra incearca sa va masoare ca sa vada daca va poate inghiti.
___________________________
Da. Femeia asta era grasa:D

6 comentarii:

Anca Dionisie spunea...

Da...cam asta urmaresc cei ce-ti sufla-n ceafa...

Dan Terteci spunea...

Cati serpi om fi avut oti in viata asta!?... Destui! Naspa este ca ii cresti si ajungi chiar sa ai incredere in ei!

Ambasadoarea spunea...

Mai dragilor, ce e cu seriozitatea asta? Nu era nici o metafora aici.;;) Era o poveste AMUZANTA.

Stiti, alea care va fac sa radeti sau macar sa zambiti:D

Anca Dionisie spunea...

Metafora o vad doar cei patiti...;)Ceilalti mai au timp sa se amuze...pana cand sarpele lor ajunge la maturitate.

ma'am p spunea...

absolut.."delicioasa" povestire :))

Ambasadoarea spunea...

'maam p, bine ca ai venit, credeam ca nu mai am haz:)) Si unde mai pui ca e si fapt real:D